Acupuntura: L’acupuntura és una tècnica que forma part de la medicina tradicional xinesa.

Consisteix en la inserció i la manipulació d’agulles al cos amb l’objectiu de restaurar la salut i el benestar del pacient.

L’ Acupuntura és una tècnica de la medicina tradicional xinesa, que consisteix en inserció d’agulles en determinats punts del cos.

Les agulles que s’utilitzen són de metall, generalment d’acer i d’un sol ús.

El Qi (energia vital) flueix per tot el cos mitjançant certs canals anomenats meridians, en els quals es troben multitud de punts. Quan el Qi flueix de manera correcta l’organisme es trobarà sa, per contra si el Qi es bloqueja o s’obstrueix s’observen petits desajustos o desequilibris i l’organisme manifestarà símptomes.

Acupuntura

Els tractaments d’acupuntura consisteixen en la puntura de diferents punts al llarg dels diferents meridians per ajudar que el Qi flueixi de manera correcta i restaurar la salut de l’organisme. Es poden tractar multitud de malalties: dolors crònics, ciàtiques, tendinitis, cefalees, migranyes, artrosis, lumbàlgia, edemes, odontàlgies, ansietat,…

Efectes secundaris i riscos
No té efectes secundaris, l’únic que algunes persones experimenten una mica de dolor lleuger, entumiment o formigueig quan s’insereixen les agulles d’acupuntura, i en algunes ocasions unes gotes de sang al treure l’agulla. Quasi no fa mal i per a moltes persones resulta ser un tractament molt relaxant.

Tècniques complementàries:

  • Aurículopuntura, que consisteix en l’aplicació de xinxetes o llavors en punts concrets de l’orella.
  • Moxibustió, que és l’aplicació de calor a través d’uns petits purs d’artemisa.