OSTEOPATIA

«L’ estructura governa la funció»

Andrew Taylor Still

fons fisioteràpia

L’ Osteopatia és una visió assistencial diferent. Es basa en els principis que el seu precursor va formular: el Dr. A.T. Still (1928-1917) qui, a partir de l’exhaustiva observació dels seus pacients i de l’aplicació dels seus profunds coneixements d’anatomia i Biomecànica va postular que la salut i el correcte funcionament de l’individu depenen de la integritat global del cos. Still va dibuixar el cos humà com a una Unitat Indivisible en la qual Estructura ( Sistema múscul-esquelètic, òrgans i vísceres) i la Funció de l’organisme estan íntimament relacionades i depenen l’una de l’altra.

Es tracta d’una Teràpia únicament manual, totalment complementaria amb la medicina al·lopàtica o convencional en el seu objectiu comú d’ajudar al pacient, i que cap col·locar-la dins d’un context de prevenció, de conservació, i de millora de la salut. Mitjançant l’Osteopatia ajudem a reequilibrar l’organisme centrant-nos amb l’estructura, millorant d’aquesta manera el funcionament del cos. S’utilitza per al tractament tècniques suaus i segures, adaptades a cada pacient i a les seves necessitats, tenint-se sempre en compte l’edat, el sexe, la tipologia i l’estat de salut d’aquest, etc.

L´osteòpata veu al pacient com un tot en què ment, cos i esperit interactuen i és relacionen recíprocament, i en el que els teixits d’aquest, influències i es veuen influenciats per la fisiologia interna i l’homeòstasi. Parlem de teixits i no tan sols d’ossos, lligaments, músculs i tendons.

Els osteòpates traballen amb tots els teixits i fluids corporals, encara que sovint utilitzen el sistema múscul-esquelètic per arribar al teixits menys accessibles. L’ osteopatia té tres grans àrees, totes elles totalment necesàries i interrelacionades:

  • Osteopatia Estructural o dirigida al sistema musculoesquelètic, on apliquem diverses tècniques adaptades a cada disfunció, a cada teixit, a cada pacient, donant-se durant la sessió de tractament, un continu anàlisis i un continu decidir de l’Osteòpata, sobre quina tècnica aplicar.
  • Osteopatia Visceral, orientada a actuar sobre els teixits que participen en les funcions de les vísceres, les membranes fibroses en relació, els músculs, els diferents plans de lliscament entre els òrgans, els vasos sanguinis, els nervis, tots els teixits que asseguren el funcionament orgànic, han d’estar lliures en el seu pas anatòmic, el que no sempre passa i que pot ser degut a adherències, traccions miofascials que dificulten la mobilitat de les vísceres. Les tècniques manuals viscerals ajuden a alliberar interrupcions en el flux de mobilitat, el que ofereix a l’organisme una base funcional més útil, productiva i saludable.
  • Osteopatia Craneal i Teràpia Craneosacra que actuant també mitjançant tècniques manuals, alliberen i faciliten la micro mobilitat del crani i el conjunt de la relació craniosacra a través de les membranes meníngies i el paper del líquid cefaloraquidi. Algunes conseqüències de les alteracions posturals, traumatismes, desequilibris musculars, etc, poden afectar a nervis cranials, arteries, glàndules i altres teixits, al seu pas per orificis cranials o en l’interior mateix, el que pot provocar neuràlgies, dificultats de visió, audició, alteració d’algunes funcions glandulars, vertígens, migranyes, i fins i tot a través del sistema nerviós vegetatiu, trastorns digestius, respiratoris, vasculars, etc.

» El nostre compromís: millorar la teva salut»

Tractaments

Osteopatia a Lleida

OSTEOPATIA

fisioteràpia a Lleida

FISIOTERÀPIA

Indiba Active

INDIBA

Acupuntura Lleida

ACUPUNTURA

Exercici terapèutic lleida

EXERCICI TERAPÈUTIC

PNI Lleida - Psiconeuroinmunologia

PNI

Tècniques complementàries a la fisioteràpia a Lleida

TÈCNIQUES COMPLEMENTÀRIES

Descobreix les tècniques més innovadores als nostres centres de Lleida i Vilanova de la Barca

» Tú ets únic, el teu tractament també ho ha de ser «

A Fisioteràpia i Osteopatia Sònia Carbonell personalitzem cadascun dels nostres tractaments i t’oferim atenció telefònica directa, sense intermediaris ni intel·ligències artificials.

Consulta Sònia Carbonell

Segueix-nos  a les Xarxes socials

Instagram Fisioteràpia i Osteopatia Sònia Carbonell

Si vols saber tot el que passa abans que ningú, et convidem que ens segueixis a les nostres xarxes socials.

Estaràs informat de tots els nous tractaments i aparells tecnològics que anem adquirint per millorar la teva salut.

Contactar

Adreces

Passeig de Ronda, 133 – Lleida

C. la font, 5 – Vilanova de la Barca

Logo Fisioteràpia i osteopatia Sònia Carbonell

Sònia Carbonell

Fisioteràpia | Osteopatia
Ir al contenido